Utorak, 22 listopada, 2024

Objave

Blagoslov i upis mladih u župnu mladež – HKM

U subotu 21. 9. 2024. slavili smo Svetu Misu za početak nove školske i akademske godine, pod kojom smo posebno molili za sve mlade ove župe koji pohađaju srednju školu i fakultet, za njihove obitelji, nastavnike i profesore. Na kraju Sv. Mise blagoslovili smo mlade te imali prvi susret HKM-a tj. mladih naše župe i upis u župnu mladež. Odazvao se lijepi broj mladića i djevojaka pa smo naše druženje nastavili uz pjesmu i roštiljadu koju su organizirali naši stariji župljani.

Molimo da našu mladež čuva dobri Bog od svakoga zla koje im prijeti i koje ih razapinje stazama ovog svijeta. Molimo da uvijek budu vjerni svome Bogu i svojoj svetoj vjeri. Naša je kršćanska dužnost moliti na ovu nakanu.

Dragi mladi, neka vas Krist čuva gdje god budete kročili, neka vam bude čvrst oslonac u studiranju i stjecanju prijateljstva, u marljivoj zauzetosti u učenju i polaganju ispita.

Sluga Božji Petar Barbarić, naš zemljak koji je pokopan u sjemenišnoj crkvi u Travniku kaže sljedeće:

“Najbrži put u nebo je vršiti svoje svakodnevne dužnosti”.

Neka nam njegov primjer bude poticaj svakome od nas, od malog djeteta do starijih da se ne zamaramo i ne okrećemo za nepotrebnim i nametnutim brigama života nego da vršimo što smo dužni izvršiti kao prava i istinska djeca Božja.